Koralenconcert Kandelaar 2 april 2017

0 370

Op 2 april 2017 om 19:00 geeft christelijke brassband Elad uit Muntendam voor de tweede keer een uniek en gratis toegankelijk koralenconcert in De Kandelaar te Veendam.  De band staat onder leiding van dirigent Gosse Reijenga. Ds. A.M. Postma zal tijdens het concert ingaan op de verschillende werken en wat vertellen over afkomst en betekenis. Samenzang is natuurlijk ook onderdeel van deze avond. Dit concert komt in de plaats van het koralenconcert dat oorspronkelijk op 12 maart stond gepland maar dat door omstandigheden niet door kon gaan.

 Vorig jaar gaven we voor een volle Kandelaar in Veendam een geslaagd koralenconcert. Dat is van beide kanten zo goed bevallen dat we het dit jaar herhalen. Hiermee onderstreept Elad haar verenigingsdoelstelling “Het uitdragen van het Evangelie door het maken van mooie muziek”. Koraalmuziek neemt dan ook een bijzondere plek in binnen de programmering van Elad.

Voor dit concert hebben wederom de samenwerking gezocht met de CGKv Veendam-Wildervank. We zijn er erg blij mee dat we ook dit jaar gebruik mogen maken van hun prachtige kerk “De Kandelaar” en dat ook hun predikant Ds. Albert Postma zijn medewerking weer zal verlenen. Hij neemt de presentatie voor zijn rekening en zal ingaan op de inhoud van de verschillende werken. Het publiek kan niet alleen genieten van deze bijzondere belevenis maar wordt ook uitgenodigd om enkele liederen mee te zingen.

Het repertoire tijdens deze avond bestaat uit bekende, deels minder bekende bewerkingen van koraalmuziek. U kunt daarbij denken aan een fraaie meditatie van Eric Ball en Song of Liberation van Jacob de Haan, een werk gebaseerd op het bekende lied “ Blijf bij mij, Heer”. Ook onze leerlingen zijn te bewonderen. Tijdens een aantal nummers zullen ze meespelen met het A-orkest.

Voor iedereen die koraalmuziek een warm hart toedraagt is dit een uitgelezen kans. Het concert vindt plaats op in De Kandelaar te Veendam, Dr. A. Kuyperstraat 46, Veendam en begint om 19:00 uur. De zaal is open om 18:30 uur en de toegang is gratis. Actuele informatie over het concert vindt u op www.brassbandelad.nl.

Tagged with:
admin

View all contributions by admin

Similar articles