3e edititie Koralenconcert Laarkerk Zuidlaren 15 april 2018

0 202

Op 15 april 2018 om 19:00 geeft christelijke brassband Elad uit Muntendam voor de derde keer een uniek en gratis toegankelijk koralenconcert, deze keer in de Laarkerk te Zuidlaren. De band staat onder leiding van dirigent Gosse Reijenga. Ds. Jelle van Slooten zal tijdens het concert ingaan op de verschillende werken en wat vertellen over afkomst en betekenis. Samenzang is natuurlijk ook onderdeel van deze avond.

Vorig jaar gaven we voor de 2we keer een succesvol Koralenconcert in een volle Kandelaar in Veendam. Dat is niet onopgemerkt gebleven in de wijde regio met als resultaat dat we dit concert nu mogen uitvoeren in de Laarkerk in Zuidlaren. Hiermee onderstreept Elad haar verenigingsdoelstelling “Het uitdragen van het Evangelie door het maken van mooie muziek”. Koraalmuziek neemt dan ook een bijzondere plek in binnen de programmering van Elad.

Voor dit concert hebben we de samenwerking gezocht met de PKN Zuidlaren-Anloo. We zijn er erg blij mee dat we gebruik mogen maken van de prachtige Laarkerk en dat predikant Ds. Jelle van Slooten zijn medewerking zal verlenen. Hij neemt de presentatie voor zijn rekening en zal ingaan op de inhoud van de verschillende werken. Het publiek kan niet alleen genieten van deze bijzondere belevenis maar wordt ook uitgenodigd om enkele liederen mee te zingen.

Het repertoire tijdens deze avond bestaat uit bekende, deels minder bekende bewerkingen van koraalmatige muziek. U kunt daarbij denken aan het fraaie van “I vow to Thee” van Gustav Holst en “Canterburry Choral” van Jan van der Roost. Ook de jeugdleden zullen meespelen met het orkest.

Voor iedereen die koraalmuziek een warm hart toedraagt is dit een uitgelezen kans. Het concert vindt plaats op 15 april 2018 in de Laarkerk, Stationsweg 159, 9471 GP te Zuidlaren en begint om 19:00 uur. De zaal is open om 18:30 uur en de toegang is gratis. Actuele informatie over het concert vindt u op deze website.

Tagged with:
admin

View all contributions by admin

Similar articles