Koralenconcert De Kandelaar op 20 maart

0 406

Op 20 maart 2016 om 19:00 uur geven we een uniek en gratis toegankelijk koralenconcert in De Kandelaar te Veendam. De band staat deze avond onder leiding van dirigent Gosse Reijenga. Ds. A.M. Postma zal tijdens het concert ingaan op de verschillende werken en wat vertellen over afkomst en betekenis. Samenzang is natuurlijk ook onderdeel van deze avond.

De term koraal wordt binnen de muziekwereld gebruikt om een breed scala aan religieus repertoire aan te duiden. Juist dit repertoire ligt dichtbij de doelstelling van Elad. Door mooie muziek ten gehore te brengen willen we het Evangelie verspreiden. Het is dan ook niet voor niets dat we de koraalmuziek een bijzondere plek willen geven.

Voor dit concert hebben we de samenwerking gezocht met de CGKv Veendam-Wildervank. We zijn er erg blij mee dat we gebruik mogen maken van hun prachtige kerk “De Kandelaar” en dat ook hun predikant Ds. Albert Postma zijn medewerking zal verlenen. Hij neemt de presentatie voor zijn rekening en zal ingaan op de inhoud van de verschillende werken. Het publiek kan niet alleen genieten van deze bijzondere belevenis, het wordt ook uitgenodigd om enkele liederen mee te zingen.

Het repertoire tijdens deze avond bestaat uit bekende, deels minder bekende bewerkingen van koraalmuziek. U kunt daarbij denken aan Consolation van Jan de Haan, The Trumpet Call van Rieks van der Velde en How great Thou art van Eric Ball.

Voor iedereen die koraalmuziek een warm hart toedraagt is dit een uitgelezen kans. Het concert vindt plaats op in De Kandelaar te Veendam, Dr. A. Kuyperstraat 46, Veendam en begint om 19:00 uur. De zaal is open om 18:30 uur en de toegang is gratis. Actuele informatie over het concert vindt u op deze site.

Tagged with:
admin

View all contributions by admin

Similar articles