Geslaagde Play In 3 oktober 2015

0 288

Op 3 oktober 2015 hielden we een Play In in de protestantse kerk te Meeden. Tijdens dit evement speelden bijna vijftien belangstellenden mee met Elad. Onder de bezielende leiding van dirigent Gosse Reijenga studeerden de aanwezigen een drietal werken in die ´s avonds tijdens een miniconcert ten gehore werden gebracht.

De dag bestond uit twee repetities, een workshop onder leiding van cornettist Frank de Boer (onder contract bij Geneva Instruments), een generale repetitie en ten slotte een mini-concert waarop belangstellenden de vorderingen van de dag konden aanschouwen. Tussentijds was er volop gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen.

Dirigent Gosse Reinenga had voor deze dag drie laagdrempelige werken uitgezocht. Music van John Miles, Dakota van Jacob de Haan en Concerto de Arajuez van Rodrigo in een arrangement van Allen Fernie. Dit arrangement is vooral bekend van de beroemde film Brassed Off! waarin het wel en wee van een Engelse brassband centraal staat. De bugelsolo in dit werk werd voor deze gelegenheid gespeeld op cornet door Frank de Boer.

playin3

Gedurende de hele dag was Geneva Instruments aanwezig met een stand. Dit relatief nieuwe merk timmert behoorlijk aan de weg en de deelnemers mochten dat ook zelf ervaren. Henk van Loon van Geneva had diverse instrumenten meegebracht die de deelnemers uitgebreid konden testen, ook tijdens de repetities. De reacties waren zeer positief.

playin6

Rond acht uur besloten we de avond. Voorzitter Geert Prins bedankte alle aanwezigen en overhandigde een echte Grunniger kouke aan de diverse medewerkers. De kosteres mocht een bosje bloemen in ontvangst voor de uitstekende en gastvrije verzorging van de catering.

De dag werd afgesloten met een hapje en een drankje voor alle deelnemers, medewerkers, bezoekers en leden.

We mogen terugkijken op een fijne muzikale dag!

Bekijk de foto´s op onze fotopagina
Lees een artikel over deze dag op menterwolde.info

Tagged with:
admin

View all contributions by admin

Similar articles