Huldiging Eltje Faber tijdens kerstconcert

0 553

Gisteren hielden we een kerstconcert in de Heemtuin van Muntendam. In een uitverkochte zaal kon het publiek luisteren naar een keur aan religieuze en wereldse kerstmuziek. Solist Rob Zigter nam de zang voor zijn rekening. Ook ons C-orkest gaf acte présence en het ensemble beleefde daarmee zijn première.  De hele avond stond onder leiding van onze dirigent Gosse Reijenga. Na de pauze vond een bijzondere gebeurtenis plaats: onze repiano-cornettist Eltje Faber kreeg een speldje uitgereikt vanwege zijn 50-jarig jubileum als muzikant en lid van Elad.

Secretaris Romi Valkema van de MGD (Muziekbond Groningen en Drenthe) memoreerde de vele verdiensten van Eltje. Op vijfjarige leeftijd begonnen als muzikant heeft hij onder meer bestuursfuncties vervuld en is daarvan een aantal jaren voorzitter geweest. Eltje is afkomstig uit een muzikale familie, sterker nog: zijn opleiding heeft hij genoten van zijn broer Albert die beroepsmuzikant is.

De liefde voor de muziek heeft Eltje op zijn beurt weer doorgegeven aan zijn kinderen. Zo speelt dochter Esther althoorn en zoon Frits cornet, beiden bij Elad. Zijn andere kinderen zijn weliswaar muzikaal actief  maar hebben andere wegen gekozen.

Tenslotte nam voorzitter Geert Prins het woord. Hij las een aantal passages voor uit het oude notulenboek. Hoewel we tegenwoordig als band zeker niet stilzitten, was het aantal openbare optredens vroeger nog veel groter. Diverse evangelisatiebijeenkomsten en marsen zorgen ervoor dat de Eladieten regelmatig op pad waren en dat was natuurlijk niet altijd leuk voor het thuisfront. Reden te meer om ook Eltje’s wederhelft Gea in het zonnetje te zetten. De voorzitter dankte haar voor haar steun en overhandigde een mooi boeket bloemen.

Foto’s
Artikel mentewolde.info

 

 

 

 

 

Tagged with:
admin

View all contributions by admin

Similar articles