Koralenconcert smaakt naar meer

0 409

Op 20 maart gaven we in de Kandelaar te Veendam een bijzonder optreden met als thema koraalmuziek. Elad stond deze avond onder leiding van haar dirigent Gosse Reijenga. Ds. Albert Postma presenteerde de avond en stond stil bij de inhoud van de verschillende werken. Ook enkele van onze leerlingen speelden mee.

Dat koraalmuziek zich nog altijd kan verheugen in een warme belangstelling staat bleek wel uit de grote opkomst. Voor een goed gevulde kerk speelden we werken als The Trumpet Call van Rieks van der Velde en Crimond in een arrangement van Herman Oldenstijl. Dominee Postma stond stil bij de inhoud van de werken in relatie tot de Stille Week die deze zondag begon. Ook het publiek gaf acte de présence tijdens de samenzang.

De leerlingen van Elad werden door Gosse nog even in het zonnetje gezet. Het is niet niks om met een paar jaar les al een derde partij mee te spelen bij een lastig werk als St. Florian Choral (Thomas Doss).

Aan de reacties te horen werd deze avond door de aanwezigen zeer gewaardeerd. We gaan deze concertvorm dan ook zeker vaker toepassen. Houd onze agenda in de gaten!

(De foto’s bij dit artikel zijn gemaakt door Michelle Zantingh)

Koralenconcert 1

Koralenconcert 2

Tagged with:
admin

View all contributions by admin

Similar articles