Nieuwe cornetten voor Elad

0 789

Elke vereniging heeft een verlanglijstje als het om nieuwe instrumenten gaat. Op die van ons staan cornetten al een tijdje op nummer een. Vandaag ging een deel van onze wens in vervulling.

Sinds de omvorming van brassband spelen de muzikanten van Elad op Courtois Bandmasters. Deze instrumenten hebben inmiddels een respectabele leeftijd bereikt van bijna 40 jaar en dat beginnen we te merken. Een lek ventiel, doorrotten van buizen en andere mankementen beginnen zich steeds vaker voor te doen. Dat gaat uiteindelijk ten koste van het spelplezier en de muzikale prestaties.

We hebben daarom besloten de gehele sectie te voorzien van nieuwe instrumenten. De keus is gevallen op de Besson Sovereign. Een cornet die zich inmiddels al weer vele  jaren een stabiel en betrouwbaar instrument heeft getoond.

Vooruitlopend op de volledige vervanging hebben we er alvast twee uitgereikt aan onze nieuwe solocornettiste Gonnie Niemeijer en onze vertrouwde repiano-cornettist Eltje Faber. Onze voorzitter Geert Prins sprak de hoop uit dat de hele sectie spoedig de nieuwe instrumenten in gebruik mag gaan nemen.

Tagged with:
admin

View all contributions by admin

Similar articles