Succesvol scholenproject CBS De Parel Muntendam

0 382

Op maandag 22 juni jongstleden was het een drukte van belang in onze repetitieruimte. Ruim 20 kinderen van CBS De Parel uit Muntendam waren aanwezig om de afsluiting van het scholenproject te vieren.  Onder de enthousiaste leiding van Sietse Hamersma lieten ze het publiek zien en vooral horen wat ze na vier lessen hadden geleerd.

Het scholenproject is vooral bedoeld om leerlingen kennis te laten maken met een blaasinstrument en ze te laten ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken. Hoe snel je een instrument kunt leren bespelen toonden een aantal van onze leerlingen van ’t Haimstee uit Veendam aan. Na ongeveer een jaar les konden ze al een paar aardige solistische werkjes laten horen aan het publiek. Zeker een goede motivatie voor de kinderen van het scholenproject. We hopen binnenkort ook bij de Parel met een samenspelgroepje te starten. Na verloop van tijd willen we de leerlingen dan door laten stromen naar  professioneel muziekonderwijs.

De organisatie van dit project was weer in vertrouwde handen onze commissieleden Omke van der Ploeg en Piet Stuursma.

Ook muziekles volgen? Kijk dan snel op de leerlingenpagina. De foto’s (met dank aan Omke van der Ploeg) kunt u hier bewonderen.

Tagged with:
admin

View all contributions by admin

Similar articles