Vacature nieuwe dirigent

0 392

Door het vertrek van onze dirigent ontstaat er binnenkort een vacature bij brassband Elad. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste muzikaal leider die de band een nieuwe impuls kan geven en samen met het bestuur en de leden invulling kan geven aan onze ambities.

De vrouw of man waar wij naar op zoek zijn, voldoet aan het volgende profiel:

  • Je bent afgestudeerd aan het conservatorium met als hoofdvak HaFaBra-directie of hebt vergelijkbare kennis en kunde door aantoonbare ervaring verkregen.
  • Je hebt veel ervaring met koperblaasinstrumenten en bent in staat om zowel beginners als gevorderden te onderwijzen in de blaastechniek.
  • Je hebt affiniteit met de brassbandwereld en inzicht in het beschikbare repertoire. Ervaring als dirigent van een brassband is een pre.
  • Je beschikt over een breed repertoire aan didactische en communicatieve vaardigheden zodat je alle geledingen binnen de vereniging kunt aanspreken, helpen en motiveren.
  • Je respecteert onze doelstelling en helpt actief mee om daar invulling aan te geven.
  • Je bent iemand met hart voor het verenigingsleven, begrijpt de structuren binnen een vereniging en wilt daar graag onderdeel van uitmaken.
  • Je bent in staat om samen met het bestuur een passende visie te ontwikkelen voor de vereniging op het gebied van jeugdbeleid en de algemene ontwikkeling van de band. Je helpt ons om deze visie te verwoorden in een nieuwe versie van ons beleidsplan. (Zie www.brassbandelad.nl à De Band à Beleidsplan) Uiteraard speel je ook een belangrijke rol bij het omzetten van dit plan in concrete acties.

Brassband Elad (“Hij die God prijst”) is een christelijke muziekvereniging. Onze doelstelling is het uitdragen van het evangelie door het maken van kwalitatief goede muziek. Wij geven hier onder meer invulling aan door erediensten muzikaal te ondersteunen. Daarnaast organiseren we concerten waarop we een zeer divers repertoire ten gehore brengen, variërend van traditioneel koraalmatig werk tot moderne popmuziek.  Ook nemen we regelmatig deel aan bondsconcoursen en festivals (waaronder Rastede en Borkum).

Het plezier in het musiceren is een belangrijk element bij Elad. We streven naar ontspannen, plezierige repetities waarbij we tegelijkertijd hard werken aan onze muzikale ontwikkeling. Ook organiseren we met enige regelmatig activiteiten om de onderlinge band te versterken. Elad repeteert op maandagavond van 19:30 – 22:00 uur in Muntendam.

De sollicitatieprocedure bestaat uit de volgende stappen. Na een eerste briefselectie zullen we gesprekken voeren met een aantal kandidaten. Op basis van deze gesprekken organiseren we in maart en april 2019 proefdirecties. Op basis daarvan zullen we een definitieve beslissing nemen.

Je beknopte motivatie en curriculum vitae zien we graag voor 11 maart 2019 tegemoet op info@brassbandelad.nl. Voor vragen kun je contact opnemen via het genoemde mailadres of bellen met voorzitter Eltje Faber via (0598) 624712.

Tagged with:
admin

View all contributions by admin

Similar articles